Ste se kdaj vprašali zakaj svet potrebuje modo? Kaj nam moda sploh daje?

Ja, svet potrebuje modo. Moda so neke modne smernice, ki nam jih zapovedujejo oblikovalci, trgovine in še kdo. Brez mode bi bil svet verjetno precej dolgočasen, saj bi različna oblačila zamenjala verjetno čisto enotna oblačila. In nihče pravzaprav ne bi imel možnosti, da se obleče po svoji volji in željah. Ker ne bi imel izbire.

Z modo, pa imamo izbiro. Imamo različna oblačila, stile in barve. Čeprav nam modo zapovedujejo, pa ni nujno, da se oblečete tako, kot vam nekdo zapove. Pomembno je, da se oblečete svoji postavi, počutju in slogu primerno.

Saj veste tisti izrek, obleka naredi človeka. To je še kako res. Na daleč se namreč opazi, če se nekdo dobro počuti v svojih oblačilih in svoji koži. In zagotovo lažje izražate dobro voljo, če se v oblačilih, ki jih nosite tisti dan počutite dobro kajne?

Si predstavljate kaj bi bilo, če moda ne bi obstajala in ne bi imeli izbire? Najbrž ne.

Moda je nujno potrebna za raznolikost, dobro počutje in izražanje posameznika. Moda nas združuje in ločuje hkrati. Pa vi znate ostati zvesti svojemu slogu ali podležete modnim smernicam, ki nam jih narekujejo?

Deli: