Ste že poskusile uporabiti menstrualno skodelico namesto tampona? Jaz že nekaj let uporabljam klasično menstrualno skodelico in sem zelo zadovoljna, še posebej ko sem na plavanju. Ko grem iz vode ni oteženega občutka in skrbi kako čim prej priti do wc-ja, da zamenjam.

Sedaj sem odkrila še boljšo različico, katera mi je še bolj mehka in uporabna tudi pri spolnih odnosih, v tistih dneh brez skrbi, da bo kaj „rdeče“ saj ne popušča niti med intimnostjo. Ker se zatakne za sramno kost, ne da bi blokiral vaginalni kanal, je nevsiljiva za oba partnerja in tako omogoča, da nemoteno uživate v spolnem odnosu kadar koli v mesecu.

Ima dvojni obroč kar omogoča popolno tesnjenje.

Narejen je iz ojačenega, 100% medicinskega silikona. Za odstranjevanje brez zdrsa so dodali rebrast jeziček.

Najdete ga v 2 velikostih:
Velikost A: nizek maternični vrat, lahke do srednje menstruacije.
Velikost B: visok maternični vrat, lahke do močne menstruacije.

Večini ni čisto jasno kako poteka uporaba glede na to, da je skodelico potrebno prazniti. Pri tamponih je potrebna samo menjava uporabljenega v koš in novega v nožnico. Skodelico je potrebno prazniti po priporočilih na 12h. Vendar ni nič spornega, če je spraznimo prej, sami dobimo občutek s časom uporabe na koliko časa bi jo želele prazniti. Spraznimo jo lahko pod tušem in najbolj klasično v wc-ju. Če nimate dostopa do umivalnika, lahko s koščkom toaletnega papirja obrišete skodelico in jo znova vstavite. Druga možnost je, da vzamete s seboj steklenico vode in sperite skodelico nad straniščem. Lahko pa uporabite  čistilo za intimne pripomočke. Skodelice so zasnovane tako, da ne spodbujajo rasti bakterij, zato lahko izpiranje občasno preskočite.

Moje mnenje:
Na začetku sem bila skeptična, da ne bo delovalo kakor bi moralo. Bilo me je strah kako vstaviti še posebej kako potegniti ven, ker nima kot klasična skodelica peclja za potegniti ven. Prvič sem potrebovala malo več časa, da sem ugotovila kako jo pravilno vstaviti, da se počutim varno, vendar je enostavno 🙂 Tudi poteg iz nožnice ni problematičen samo malo podrgneš s prstom ob strani in pride ven. Tudi pri spolnem odnosu nič problematičnega, motečega in rdečega 🙂 Občutek je isti kakor, da ne bi imeli tistih dni v mesecu popolnoma sproščeno in ne moteče. Vredno nakupa in uporabe.

Izdelek sem naročila na spletni strani: kunapipi.si

 
Poleg naročila skodelice sem bila prijetno presenečena, ker sem prijela darilo: intimno milo v obliki vrtnic in pršilo za razkuževanje skodelice.

PS: Ta blog je moje priporočilo in ni plačljivi oglas.

Deli: