Imate že kateri kos oblačila, obutve, mogoče torbico od Karla Lagerfelda? Mene je navdušil s svojim logotipom mačke. Prva stvar, ki sem si jo kupila je bila torbica in moram priznati, da je vredna denarja saj je kvaliteta odlična. Naslednji nakup je bila kapica, sandali, kopalke,… Z izdelki sem zadovoljna saj so visoko kvalitetni. 

Če še ne poznate o komu govorim vam bom malo predstavila 🙂

Z volnenim plaščem je Lagerfeld leta 1955 zmagal na natečaju IWS. Zaradi tega je dobil delo asistenta pri Pierru Balmainu. Kasneje je Lagerfeldov plašč pri Balmainu šel v proizvodnjo. Leta 1958 se je priključil Jeanu Patouju in tam do leta 1963 delal kot umetniški vodja. Po poteku pogodbe je samostojno delal za modna podjetja, kot so Mario Valentino, Krizia in Monprix. Leta 1963 je kot umetniški vodja delal za znamko Chloe in tam do leta 1978 razvijal kolekcije. Svetovno znano priznanje mu je leta 1972 pri Chloe prinesla kolekcija Deco, ki je bila sestavljena iz črno-belega potiska s spretnim, asimetričnim rezom. Od leta 1965 je Lagerfeld snoval tudi za italijasnko podjetje Fendi. 

Leta 1974 je v Nemčiji pod imenom Karl Lagerfeld Impession ustanovil svoje prvo podjetje. Januarja 1983 je delal kot umetniški vodja na Chanel, kjer je leta 1984 postal glavni oblikovalec kolekcije, še posebej veje Pret-a-Porter. S širitvijo kolekcije je veliko pripomogel k temu, da se je Chanel uveljavil tudi pri mladih ženskah kot ena pomembnejših znamk višjega cenovnega razreda v svetu ženske mode.

Leta 1984 je skupaj s francoskim proizvajalcem Bidermannom ustanovil lastno znamko Karl Lagerfeld, ki je postala znana po ekstavagantnih pleteninah, ni pa prinesla dobička.  Med letom 1987 in 1997 je znamka Lagerfeld zamenjala kar nekaj lastnikov in se leta 1997 zaradi visoke izgube vrnila v Lagerfeldove roke. Leta 1998 je pod imenom Lagerfeld Gallery začel z majhno žensko kolekcijo, ki jo je kreiral sam. 

V novembru 2004 s svojim sodelovanjem s švedsko Discount modno znamko Hennes & Mauritz (H&M) poskrbel za senzacijo. Leta 2005 je ameriški modnim koncem Tommy Hilfiger kupil znamko Lagerfeld skupaj z vsemi licencami. 

Karl Lagerfeld je znan po svojem logotipu, ki ga vidite spodaj na izdelkih 🙂

Vir slike: https://si.shop.xyz.fashion/collections/karl-lagerfeld-1?page=2

https://si.shop.xyz.fashion/collections/karl-lagerfeld-1?page=2

https://si.shop.xyz.fashion/collections/karl-lagerfeld-1?page=2

https://si.shop.xyz.fashion/collections/karl-lagerfeld-1?page=2

Deli: